mobiel repareren gsm service punt
Winkelwagen

Unlocken

Wij kunnen in onze winkel bijna alle GSM toestellen unlocken. De prijs voor het unlocken is vanaf € 10,00. Informeer naar de mogelijkheden voor uw toestel of kom gewoon vrijblijvend langs in onze winkel!

Wat is simlock?

Een simlock is een softwarematig provider-slot op een gsm telefoon. Dit voorkomt dat er een andere simkaart in het toestel gestoken kan worden en je het toestel alleen kan gebruiken met de kaart van de provider waar je het toestel gekocht hebt.

Is dat het zelfde als een pincode?

Nee! een pincode is om te voorkomen dat er onrechtmatig gebruik van je toestel gemaakt word. Deze pincode krijg je bij je simkaart. Een simlock zit in je gsm-toestel en een pincode op je simkaart.

Waarom een simlock?

Een gsm netwerk provider verkoopt prepaid pakketten met een toestel. Om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken, om nou juist voor die provider te kiezen, maken ze het toestel een stuk goedkoper dan dat je die los zou kopen. In dat geval verdienen ze het toestel terug middels de belminuten op de (dure) beltegoed-kaarten. Om te voorkomen dat je een pakket (sim + toestel) van "provider a" aanschaft en een simkaart van "provider b" er in stopt, gebruiken ze een simlock omdat het toestel de nieuwe simkaart niet accepteert.

Wat zijn de voordelen van unlocken?

In een simlock vrij gsm toestel kan je alle simkaarten stoppen. Het voordeel is dat je vrij bent een provider te kiezen. Ook is het een manier om voordelig aan een nieuw toestel te komen. Natuurlijk is een toestel zonder simlock ook makkelijker 2de hands te verkopen en liggen de prijzen doorgaans hoger.

Waarom unlocken?

Er zijn verschillende redenen om je toestel te unlocken. De belangrijkste is: stel je hebt een abonnement en een toestel. Dan gaat je toestel stuk of je bent toe aan een nieuwe. Dan kan je in de winkel een toestel kopen van rond de € 1000 euro en dan kan je zonder problemen je simkaart overzetten. Optie is om een prepaid pakket te kopen (met enorme toestel kortingen) en deze te laten unlocken en vervolgens je simkaart in het nieuwe toestel zetten. Kan € 700,- schelen. Verder kan het zijn dat je een goed toestel hebt maar je de belkosten te duur vind of de dekking van het gsm-net waardeloos is en wil overstappen op een goedkopere of betere provider. Ook bij het gebruik in het buitenland heeft het enorme voordelen omdat je daar een prepaid kaart kan kopen en daar vervolgens mee kan bellen.

Is na het unlocken mijn toestelgeschikt voor alle kaarten?

Ja, Mits je toestel geschikt is voor het netwerk. Er zijn in Nederland 2 netwerken. Het 900 en het 1800 netwerk. Kpn en Vodafone Libertel gebruiken het 900 netwerk en de overige zoals Telfort, T-Mobile etc het 1800 netwerk. Nu is het wel zo dat er single-band en dual-band toestellen bestaan. Single-band toestellen kunnen maar op 1 netwerk werken dus ben je gebonden aan de providers van dat netwerk. Enkele voorbeelden: Nokia 5110=900 net / 5130=1800 net / 6110= 900 net / 6150= 900+1800net(dual-band dus) / 3210= 900+1800 net (ook dual-band)

Hoe lang duurt het unlocken?

Het unlocken zelf duurt ongeveer 5 á 15 minuten dus je kunt er op wachten.

script>